La religió imperant del moment a la xarxa: El sharisme

Amb l’arribada de l’anomenada web 2.0, els usuaris d’internet hem deixat de ser uns simples espectadors i consumidors de continguts i hem començat a dir-hi la nostra. Hem començat a abocar a la xarxa tot tipus de coneixements, ens hem convertit en els protagonistes de la xarxa, desplaçant els mitjants de comunicació tradicionals. A través dels blocs i de les xarxes socials ens hem abocat a compartir informació. Gràcies a les xarxes socials, estem el dia de tot el que passa al món, casi en temps real. Gràcies als blocs, i a les nostres ganes de ensenyar el món el que fem, i de compartir els nostres coneixements, reflexions, articles llegits a internet, ha fet que aprenguem constanment els  uns del altres a través d’internet. Tot aquest moviment que alguns citàven com la 3a revolució industrial, o la era digital, ha estat rebatejat amb el nom de Sharisme.

sharisme = compartir

La paraula sharisme ve de el mot anglòfil “share” que vol dir compartir, que bàsicament senta la base de la comunitat d’internautes, el paradigma, en compartir coneixements, informació. I en formats molt diversos, com per exemplen a través de  vídeos, textos,fotos articles, tutorials, guies….etc.

Les empreses d’internet, les anomenades “.com”  han creat les eines, però nosaltres hi hem posat els coneixements. Som al començament d’una nova generació. La generació del coneixement comú, on internet serà la nostra biblioteca, la nostra font de coneixements principal.

el profeta d’aquesta nova religió és Isaac Mao

El gurú d’aquest moviment, el profeta d’aquesta nova religió és Isaac Mao, un informàtic, blogger i filòsof xinès que ha creat tot un dogma al voltant d’aquesta paraula. Ha recorregut el món explicant què és i com s’estructura el sharisme i també ha deixat palès el seu coneixement en un llibre.

Deixa un comentari